Network Menu

ÅSK kriterier

Årets Svenska Kvinna 2021

Årets Svenska Kvinna loggaSå här går det till att föreslå en kandidat till Årets Svenska Kvinna:

Mottagaren skall vara en svensk kvinna som på ett utmärkande sätt representerar och lyfter fram Sverige av idag ute i världen

Runt omkring oss finns svenskor, kända och okända, som uppfyller kriterierna ovan och som är väl värda att uppmärksammas som Årets Svenska Kvinna. Mottagaren kan vara medlem i SWEA.

Föreslå din kandidat till hedersbetygelsen Årets Svenska Kvinna

Både enskilda SWEA-medlemmar och avdelningsstyrelser är välkomna att tillsammans med kommittén för Årets Svenska Kvinna nominera kandidater till utmärkelsen. Det gör man genom att fylla i det formulär som finns publicerat på webbplatsen mellan 1 maj och 30 november. Därefter granskas och sammanställs förslagen av kommittén, varav fem kandidater presenteras för medlemmarna den 1 februari.

NYHET! Till skillnad från tidigare år är det nu medlemmarna som själva röstar och utser vinnaren av ÅSK

Röstningen pågår under hela februari månad. Valet tillkännages vid SWEA Internationals årsmöte under våren.

Om den tilltänkta kandidaten inte är SWEA-medlem, får hon inte kontaktas eller på annat sätt göras medveten om nomineringen.

Nominering kan ske enbart på detta vis. Nomineringsformulären skickas automatiskt till kommittén för Årets Svenska Kvinna, e-post: ask-committee(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org.

 Nomineringsformulär, ÅSK 2021 >>>